Nyt bæredygtigt koncept gør det nemmere at genbruge – og blive genbrugt.

Genbrug af møbler er ikke ligefrem noget nyt fænomen – hvert år købes og sælges i tusindevis af brugte møbler hos landets genbrugsforretninger og på diverse websites. Og det er der god fornuft i – der er penge at spare, og mange synes at der er mere ”charme” og et mere unikt udtryk i at finde de gode genbrugsfund, fremfor at købe fra den nyeste kollektion i det nærmeste møbelhus.

Miljøet kan også godt lide genbrug; genbrug af møbler sparer en masse ressourcer, da mængderne af fx skov der fælles hvert år til at forsyne møbelproducenter verden over med produktionstræ er enorme.

Det er også bæredygtigheden der er den primære motivationsfaktor bag genbrugs-start-up’en Orbitu, som har eksisteret i godt halvandet år. Navnet Orbitu refererer til det engelske ord ”orbit” idet virksomheden hjælper med at sende brugte møbler (og andet inventar) ”i kredsløb”.

For hos Orbitu kan man ikke alene købe genbrugsmøbler såsom sofaer, borde, stole, reoler og sågar hårde hvidevarer.

Kom af med dit brugte inventar nemt og hurtigt – og tjen penge på det

Orbitus genbrugskoncept gør det nemlig muligt for brugere der har overskydende inventar, at komme af med inventaret nemt og hurtigt – og samtidig tjene lidt penge på det. Det eneste krav er, at inventaret er i salgbar stand, og i alt sin enkelthed foregår det på denne måde: Man bestiller en afhentning af sit brugte inventar på Orbitus hjemmeside. Dernæst modtager man en bekræftelse på afhentningen med et forslag til afhentningsdag og -tidsinterval. På afhentningsdagen bliver man kontaktet med et nærmere tidspunkt indenfor det aftalte interval, og inden Orbitu ankommer sørger man for, at bære de aftalte møbler ud til kantstenen så det er nemt at hjælpe chaufføren med at få det ind i varebilen. Afhentningen er gratis, og så er din arbejdsindsats faktisk overstået.

Inventaret køres herfra til Orbitus varehus i Søborg hvorfra det sælges videre via Orbitus forskellige salgskanaler. I gennemsnit bliver 50% af de varer Orbitu får ind solgt indenfor 10 dage, imens hele 80% er solgt i løbet af de første 30 dage. Og når én af dine varer er solgt, så afregner Orbitu 25% af salgsprisen til dig – enten på MobilePay eller som bankoverførsel.

Også for virksomheder – af alle slags

Orbitu hjælper også virksomheder af med deres brugte inventar, når der for eksempel er blevet indkøbt nye kontormøbler, men virksomheden ikke ønsker at skrotte de brugte møbler. Foruden god miljø-karma, er det nemlig noget virksomhederne kan bruge i deres egen markedsføring eller i såkaldte ”CSR-rapporter”, hvor virksomhederne redegør for, i hvor høj grad de passer på samfundet omkring dem og lever op til fx FN’s Verdensmål.

Orbitu har sågar aftaler med en række møbelproducenter om, at håndtere producenternes retursager i tilfælde af returneringer indenfor tilfredshedsperioden eller ved mindre kosmetiske fejl eller defekter. Det er med til at supplere udvalget i Orbitus sortiment, så man som kunde kan købe genbrugsinventar af alle typer og i både ”normal brugt” og nærmest ny stand.

Fysisk varehus i Søborg og døgnåbent i webshoppen

Alle Orbitus varer opbevares i virksomhedens 300 m2 store varehus i Søborg, nemt tilgængeligt fra ringveje og motorveje. Her har kunder mulighed for, på daglig basis, at komme og se og købe møblerne. Orbtiu har også en veludviklet webshop, hvor samtlige virksomhedens varer oprettes indenfor få dage efter afhentning. Dermed er det muligt at kigge i ro og mag hjemmefra og dernæst tage en tur i varehuset, hvis man finder noget interessant. Og det er der god chance for, med de over 200 varer der typisk er på lager. Og hvis der ikke er noget du kan lide lige nu, så skifter udvalget næsten dagligt, så der er god grund til at holde øje med nye varer.

Det er selvfølgelig også muligt at betale online og bestille varerne leveret til kantsten – Orbitu kører med egne chauffører hvilket gør det muligt at få levering af varer i hele Storkøbenhavn til helt ned fra 150,-, hvilket virksomheden, sandsynligvis med rette, påstår er markedets billigste levering af møbler.

Du kan være med til festen

Hvis du er heldig at bo i Storkøbenhavn, så opfylder du allerede den eneste begrænsning for brugen af Orbitus koncept. Så hvis du har brugt – men brugbart – inventar du vil af med, eller hvis du er på udkig efter et godt og bæredygtigt genbrugskup, så er det bare med at aflægge Orbitus hjemmeside et besøg.

Skal du også være med?
Skrevet af: Lars
Website: Orbitu.dk – Ekspert i bæredygtig inventar

Skriv en kommentar